Fullstack-, Frontend- och
Backendutvecklare

zengxiao-lin-767061-unsplash.jpg

Tech-scenen i Jämtland är på frammarsch med flera framåtlutade och engagerade IT-bolag som driver på utvecklingen. Fler och fler bolag väljer att etablera filialer här och start-up-kulturen tar alltmer plats.

Fyra av IT-bolagen söker nu spetskompetens i form av utvecklare. Därför bjuder vi in 10-15 riktigt duktiga Fullstack-, Frontend- och Backendutvecklare till vår första resa. Är du en av dem?

På den här resan kommer du få träffa Cygni, CGI, Sopra Steria och DigitalRoute som alla är redo att rekrytera. De har lokalkontor i Östersund men större delen av kundbasen söderut. Det betyder att kunderna och projekten är desamma som om du hade suttit i någon av de större städerna.

I Östersund finns ett växande community av utvecklare som håller meetups, kör hackatons och blir bättre. Gå med i northerndevs.se om du vill fråga folk på plats hur det är att vara utvecklare i Jämtland.

Det finns mer info om hur resorna och ansökningsprocessen funkar på en annan sida.


Resan

Ett livselixir för många av oss i Jämtland är fjäll och friluftsliv i någon form, och därför vill vi förstås dela med oss av det när du kommer hit. Frilufts-connoisseuren, fjällprofilen och guideboksförfattaren Johan Ranbrandt kommer ta dig med på en topptur, där vi istället för att flåsa så mycket som möjligt kommer hålla ett mer meditativt snacketempo. Både för att du ska få chansen att prata mer med alla andra, och för att Johan ska hinna berätta allt du någonsin behöver veta för att komma igång eller vidare med eget turande i fjällen. Med stighudar under skidorna eller splitboarden kommer vi glida fram i vackert vinterlandskap. Självklart fixar vi fram topptursutrustning om du inte har egen.

Vi kommer att äta magiska middagar och ta er med på frukost på Gomorron Östersund. Där ni får träffa ett gäng andra personer som är härifrån, eller som valt att flytta hit från olika delar av Sverige och världen, och vi kommer att se till att ni får gott om tid att lära känna arbetsgivarna under båda dagarna för att hitta bra matchningar.

Är du nyfiken på Jämtland och matchar vad som söks, då är det här din chans till en finfin gräddfil in i Jämtland.

Torsdag 31 jan

10.30 Uppsamling på Gomorron Östersund i centrala Östersund. Ni tar er hit bäst ni vill.
Resten av dagen - fokus på fjällen och kunskap kring toppturer. Om vädret tillåter åker vi ganska direkt iväg på en fin tur med fjällguider.
Gemensam middag på kvällen.

Fredag 1 feb

9.00 Frukost på Gomorron Östersund
Resten av dagen - fokus på arbetsgivarna och intervjuer.
Gemensam middag på kvällen. Respektive är välkomna!

Lördag 2 feb

9.00 Gemensam frukost på hotellet. Respektive är välkomna!
11.00 Tack och hej. Det finns möjlighet att boka hotellrummen ytterligare en natt ifall ni vill stanna kvar.

Ansökan

Sista ansökan: 16e december. Öppet för 2 wild cards fram till och med nyårsafton.

 

Kompetensen

Till den här resan söker arbetsgivarna två typer av profiler.

  • Fullstack-utvecklare oavsett senioritet

  • Seniora front- eller backendutvecklare

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom Java, JS och/eller språk inom .NET-ramverket. Om dina backendskills skulle finnas inom något annat språk skriver du bara ner det i ansökan. Tillsammans erbjuder arbetsgivarna en stor bredd av tänkbara projekt. Allt ifrån en enormt storskalig dataplattform som hanterar 5 miljoner kritiska transaktioner i sekunden till det senaste inom frontendutveckling. Arbetsgivarna kommer att kunna utmana dig oavsett om du identifierar dig själv mest som fullstack, front- eller backendutvecklare.

 
_DSC6779-Redigera.jpg

Arbetsgivarna

 

Cygni

Cygni är systemutvecklingskonsulter med kontor i Stockholm, Göteborg och sedan ett drygt år även i Östersund. Har uppdrag inom alla olika sorters digitaliseringsprojekt, från nyutveckling till förvaltning av existerande system. Visionen är att vara den bästa arbetsplatsen för duktiga programmerare och bolaget har vid en rad tillfällen vunnit oberoende utmärkelser som Sveriges bästa arbetsplats (även Europas). Cygni växer snabbt och företaget har redan 7 personer på plats. cygni.se

 

CGI

CGI är världens femte största IT-tjänsteföretag med över 400 kontor i olika länder. I Åre/Östersund finns ett av CGIs leveranscenters med inriktning mot agil utveckling i främst Java- och .NET-baserade teknikstackar. Allt arbete sker in-house i egna lokaler. CGI är idag 140 medarbetare men ökar stadigt. Företaget är topprankat i arbetsgivarundersökningar. Spännande utveckling och möten väntar! cgi.se

 

Sopra Steria

Sopra Steria är ett internationellt konsultföretag som är topprankade inom digital transformation. Företaget har 42 000 medarbetare, varav 400 sitter i Sverige. De satsar på att snart vara 20 i Östersund. På Sopra Steria får du möjlighet att jobba i teknikens framkant och även ta del av våra innovationslabb, DigiLab. Här finns schyssta villkor, ett långsiktigt perspektiv på dig som medarbetare och goda karriärmöjligheter. soprasteria.se

 
 

Digital Route

Digital Route är ett produktbolag som i snart 20 år varit ledande inom Billing Mediation, det vill säga att inhämta och bearbeta komplex information i syfte att kunna ta betalt för den. Med 350 kunder, varav flera världsnamn i flera branscher och med 200 anställda över hela världen är det ett globalt företag. Företaget använder modern, agil teknik, verkar inom Cloud, IoT och BigData och avsätter tid för innovation. digitalroute.com

 

Ansök till resan via Uptrail, en ansökningsprocess utan CV.